Regulamin akcji promocyjnej DOMS na 40 lat „Solidarności”.

Zakładowe Zebranie Delegatów
08.04.2022 r.

W dniu 7 kwietnia w Villi Royal w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się Zakładowe Zebranie Delegatów Zakładowej Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" przy Zakładzie Linii Kolejowych w Ostrowie Wlkp.
Podczas zebrania przewodniczący Komisji Zakładowej pan Roman Zybała dokonał sprawozdania z działalności komisji za okres marzec 2018 - marzec 2022 oraz omówił bieżącą działalność Zakładowej Organizacji Związkowej. Z kolei zastępca przewodniczącego Sekcji Zawodowej Infrastruktury Kolejowej NSZZ "Solidarność" pan Zdzisław Jasiński w obszernym wystąpieniu poinformował zebranych o działaniach SZIK i sytuacji w Spółce. W spotkaniu uczestniczyła zastępca dyrektora Zakłądu Linii Kolejowych ds. ekspolatacji pani Emilia Jasińska, która omówiła bieżącą działalność zakładu.
Na zakończenie osoby zaangażowane w  pracę na rzecz Zakładowej Orgaznizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" otrzymały z rąk przewodniczących pamiątkowe książki.

Zdjęcia w galerii
Spotkanie związków zawodowych z prezesem PKP PLK S.A.
25.03.2022 r.

W dniu 24 marca 2022 r. w siedzibie PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. odbyło się spotkanie przedstawicieli Spółki pod przewodnictwem Pana Ireneusza Merchel Prezesa PLK ze związkami zawodowymi sygnatariuszami ZUZP.
Na spotkaniu poruszono trzy tematy.

Szczegóły
Halowy Turniej piłki nożnej
23.03.2022 r.

Szczegóły
Życzenia z okazji Dnia Kobiet
07.03.2022 r.
Solidarność z Ukrainą
01.03.2022 r.

W całym kraju organizacje zakładowe, sekcje, regiony, sekretariaty branżowe przeprowadzają akcje pomocy dla walczącej Ukrainy. Podczas ostatniego posiedzenia Komisji Krajowej zdecydowano o koordynacji działań Związku.