Regulamin akcji promocyjnej DOMS na 40 lat „Solidarności”.

Gala "Człowiek Roku 2019 Tygodnika Solidarność". Statuetkę otrzymał Prezydent RP Andrzej Duda
23.06.2020 r.

Dzisiaj w Zakopanem odbyła się gala "Człowiek Roku 2019 Tygodnika Solidarność". Statuetkę otrzymał Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda. Wydarzenie było transmitowane na kanale TVP Info i online na www.tysol.pl.

Apel Prezydium Rady Krajowej Sekcji Kolejarzy NSZZ "Solidarność
17.06.2020 r.

Prezydium Rady Krajowej Sekcji Kolejarzy NSZZ "Solidarność" zwraca się z apelem do wszystkich Członków Związku o czynny udział w kampanii wyborczej i bezpośredni udział w wyborach w dniu 28 czerwca 2020 r. oraz poparcie kandydatury obecnego Prezydenta Andrzeja Dudy.

Apel
Umowa programowa
Spotkanie z Pracodawcą w dniu 20 maja
23.052020 r.

W dniu 20 maja za pomocą wideokonferencji Pracodawca spotkał się z przedstawicielami Związków Zawodowych (szczebla krajowego) w sprawie dotyczącej protokołu nr 15. W tym spotkaniu SZIK NSZZ „Solidarność” reprezentowali: W. Pełka, S. Kokot i H. Sikora.

Spotkanie z Pracodawcą w dniu 7 maja
22.052020 r.

Wideokonferencja Pracodawcy ze Związkami Zawodowymi.

Powrót do pracy - zalecenia Państwowej Inspekcji Pracy
21.05.2020 r.

W związku ze stopniowym odmrażaniem gospodarki pracownicy i pracodawcy muszą się przygotować na bezpieczny powrót do pracy, PIP zwraca uwagę na kilka ważnych kwestii.

Bezpieczny powrót do pracy

Kolej też walczy o miejsca pracy
20.05.2020 r.

Epidemia COVID-19 mocno dała się we znaki spółkom kolejowym. Należące do Grupy PKP spółki Intercity, Wars i Cargo starają się o pomoc z budżetu państwa, której otrzymanie mają umożliwić porozumienia antykryzysowe zawarte przez stronę związkową z zarządami tych firm.

Piotr Duda: Papież ciągle nas uczy, że praca jest dla ludzi, a nie ludzie dla pracy
18.05.2020 r.

Jan Paweł II podczas swojej pierwszej pielgrzymki do Ojczyzny obudził w nas „Solidarność”. Nie tylko odmieniając oblicze tej ziemi, ale też nasze serca. W setną rocznicę Jego urodzin i w 40-lecie powstania Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność” warto jednoznacznie powtórzyć – jest naszym duchowym Ojcem założycielem.
Kalisz 1 maja 2020 r.
02.05.2020 r.

Msza święta w miejscu Ogólnopolskiej Pielgrzymki Robotników i Pracodawców do Świętego Józefa w Kaliszu.