WYDARZENIA 2015 ROK
8.12.2015

Dzisiaj w restauracji "Stylowa" w Ostrowie Wielkopolskim odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe członków naszej organizacji. Na wstepnie Przewodniczący Zdzisław Jasiński w swoim wystąpieniu podsumował mijający 2015 rok oraz przekazał oczekiwania i nadzieje zwiazane z nadchodzącym nowym 2016 rokiem. Na spotkaniu zostały złożone podziękowania tym członkom naszej organizacji, którzy w sposób szczególny udzielają się dla OZ NNSS "Solidarność" przy ZLK w Ostrowie Wlkp. Podziękowania otrzymali: Leszek Dymarski, Krzysztof Jagiełło, Teresa Żymełka, Andrzej Cieślak, Aneta Szymczak, Wojciech Gołaszewski, natomiast Łukasz Kulas oraz Roman Zybała otrzymali podziękowania za największą liczbę pozyskanych nowych członków naszej społeczności. Przewodniczący Zdzisław Jasiński złożył również szczególne podzikowania za pracę na rzecz naszej organizaji Remigiuszowi Kubiakowi oraz Wiesławowi Skowronkowi. Następnie wszyscy uczestnicy spotkania wymienili się życzeniami z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku łamiąc się tradycyjnym opłatkiem. Dalsza częś spotkania przebiegała w miłej i serdeczej atmoserze, urozmaicona była ciekawymi rozmowami i dyskusjami. Należy również wspomnieć  o smacznym poczęstunku, który niewątpliwie pozytywnie wplynął na atmosferę spotkania. Kilka obrazów z tego wydarzenia można zobaczyć w galerii.
26.11.2015

W dniu 25 listopada przypada wspomnienie świętej Katarzyny Aleksandryjskiej – starożytnej męczennicy, patronki kolejarzy. Z tej racji w  kościele pw. św. Pawła Apostoła odbyła się uroczysta Msza Święta o godzinie 18.30  z udziałem  pracowników (obecnych i byłych) wraz z rodzinami z Zakładu Linii Kolejowych Ostrów Wielkopolski, Przewozów Regionalnych oraz PKP Cargo. Podczas liturgii Ks. Prob. Jacek Kita diecezjalny duszpasterz kolejarzy,  modlił się o Boże błogosławieństwo i potrzebne łaski dla wszystkich pracowników kolei oraz prosił o dar życia wiecznego dla zmarłych kolejarzy i członków ich rodzin.  Zapraszamy do galerii aby obejrzeć zdjęcia z tej uroczystości.
22.11.2015

Od kilku już lat, w listopadzie, nasz zakład organizuje obchody Dnia Kolejarza. Tak było i w tym roku. Impreza odbyła się dnia 20 listopada w restauracji "Stylowa" w Ostrowie Wielkopolskim. Uczestnicy zabawy oprócz smakowitego poczęstunku i wspaniałej muzyki mieli również możliwość wzięcia udziału w konkursie tańca towarzyskiego. Mimo braku na spotkaniu przedstawicieli dyrekcji Zakładu Linii Kolejowych w Ostrowie Wielkopolskim, wszyscy bawili się doskonale dzięki wspaniałej atmosferze i skocznej muzyce. Kilka zdjęć z zabawy zamieszczamy w galerii.
16.11.2015

W niedzielę 15 listopada 2015 roku odbyła się XXXII Ogólnopolska Pielgrzymka Kolejarzy na Jasną Górę. Uczestniczyli w niej również członkowie naszej Organizacji Związkowej, którzy mieli możliwość zwiedzenia Muzeum Monet i Medali Św. Jana Pawła II - www.jp2muzeum.pl . Kilka zdjęć z tej pielgrzymki znajduje się w galerii.

06.11.2015

W dniu 05.11.2015 roku w ostrowskim klubie YOYO odbyły się zawody o Puchar Przewodniczącego Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" przy Zakładzie Linii Kolejowych w Ostrowie Wielkopolskim w bowlingu. W iprezie wzięło udział około 80 osób. Oprócz samego turnieju uczestnicy zabawy mieli możliwość rozegrania partyjki bilarda lub zagrać w cymbergaja. Po zaciętej walce wyonieni zostali następujący zwycięzcy:

KATEGORIA KOBIET:
I miejsce - Alicja Jędrzejak - 117 pkt.
II miejsce - Małgorzata Kuświk - 90 pkt.
III miejsce - Renata Pauś - 88 pkt.
IV miejsce - Emilia Jasińska - 83 pkt.
V miejsce - Renata Dytfeld - 72 pkt.

KATEGORIA MĘŻCZYZN:
I miejsce - Łukasz Kulas - 174 pkt.
II miejsce - Roman Marcinkowski - 108 pkt.
III miejsce - Tomasz Konieczny - 102 pkt.
IV miejsce - Leszek Dymarski - 97 pkt.
V miejsce - Janusz Laska - 87 pkt.

Ponadto zwycięzcą w kategorii "Najlepszy zawodnik OZ NSZZ "Solidarność" okazał się również Łukasz Kulas. Po zakończonych zawodach rozpoczęła się zabawa taneczna trwająca do późnych godzin wieczornych. Na fotorelację z tej wspaniaej imprezy zapraszamy do galerii.

ROK 2019
ROK 2018